top of page

Om oss

Nallegårdens kennel grundades i början på 90-talet (se mer under Nallegården-Historia), då av Carina och Lennie med rasen Rottweiler. Efter en lång paus, drivs nu Nallegården sedan 2017 av Carina och dottern Sandra, med rasen Akita. 

Hundar har alltid funnits med i våra liv och efter att vår sista "Rottis" Addy lämnade jorden för evigt gröna ängar har vi tagit oss an två underbara omplaceringshundar: en Ungersk Kuvasz (Nora) och en Dobermann (Ozzy), som inneburit utmaningar som lärt oss massor.

Att det blev just akitan vi fastande för började på stranden i Klagshamn strax utanför Malmö för cirka 10 år en, när Carina träffade den här ståtliga, vackra ras för första gången. Därefter var hon fast och fick snabbt med Sandra på spåret. Vi läste på allt vi kom över om akitan, gick på träffar och kontaktade och hälsade på hos uppfödare. Sedan dröjde det ett par år, till 2016 innan Ami, vår första akita, kom till oss. Därefter skaffade vi Jenna år 2017 och Daimi 2018. Vår första akitakull kom i oktober 2017.  

Vi är båda aktiva inom rasklubben Akita Inu Sällskapet- AIS (se under Länkar). Sandra är ledamot i styrelsen och har uppdrag i avelskommittén samt redaktionen för AIS medlemstidning Akita Nytt, medan Carina har uppdrag i aktivitetskommittén och PR-kommittén.

Vårt huvudsakliga mål är att föda upp starka, vackra akitor sett till både inre  och yttre hälsa där akitans sociala och ursprungliga egenskaper bevaras. Vi önskar den bästa starten i livet för valparna som kommer från oss och lägger stor vikt på de påverkbara faktorerna vad gäller hälsa och autoimmuna sjukdomar, framför allt  i form av kost och miljö men självfallet också ärftlighet. Våra hundar har alltid varit en del av familjen så vår uppfödning bedrivs småskalig, i hemmiljö, där våra hundar har en självklart plats som familjemedlemmar i centrum med oss. 

Uppföljning och utvärdering av våra kullar är för oss en central del i vårt avelsarbete. HD-röntgen, ögonlysning och lydnadsträning spelar stor roll i det arbetet, varpå en bibehållen kontakt med våra valpköpare är en viktig förutsättning.

Framtida valpköpare/intresserade är varmt välkomna sig till oss med de frågor som kan dyka upp i samband med valpfunderingar- listan är lång och det finns inga dumma frågor!

webbannons-sjalvklart-880x290px.png
bottom of page